Opvolger Gangnam style: Harlem shake vs. Gallon Smashing

Begin februari startte de rage rond de Harlem Shake en leken we eindelijk verlost van Gangnam style. Maar is de Harlem Shake zoveel beter? Blijft het succes van de Harlem shake duren nu Gallon smashing bezig is aan zijn opmars? Over de opvolger(s) van Gangnam style en hoe mensen deze internethits incasseren.

Inclusief dansende Psy naast de views.
Inclusief dansende Psy naast de views.

Gangnam style wordt vanaf 15 juli grijs gedraaid en voor zot gedownload. Mensen die niet van de hit houden krijgen het hard te verduren want om de vijf minuten knalt er wel ergens ‘Oppan gangnam style’ door de boksen, dit is overigens het enige zinnetje dat je kan meezingen, tenzij je Koreaans spreekt. Psy krijgt er zelfs een plaats mee in het Guinness Recordboek voor de meeste ‘likes’ op YouTube ooit, meer dan 1 miljard views. Harlem shake heeft nog wat in te halen. Voor die 1 miljard views kreeg Psy een dansende Psy achter het aantal views, wat een eer.
Maar waarover gaat onmogelijk-meezingbare-lied nu eigenlijk? Gangnam slaat op Gangnam-gu, dit is een chique wijk in Seoel waar veel rijke Zuid-Koreanen leven. Psy neemt hun levenswijze op de korrel en bezoekt in zijn videoclip een manege, tennisbaan en een sauna. De gemiddelde doorsnee Koreaan heeft niet genoeg inkomsten om deze escapades te permitteren. Een, misschien, positief punt van Psy is dat hij ons verloste van de Baby van Justin Bieber.

harlem shake - YouTube (1)
242000 filmpjes met Harlem shake… and counting

Nog maar net bekomen van Gangnam style of we worden alweer gebombardeerd door een nieuwe internetrage: Harlem
shake. De filmpjes overdonderen YouTube na 2 februari. Op die dag post Filthy Frank een filmpje en het wordt in recordtempo dé nieuwe internethit. Op zich is Harlem shake niet zo speciaal, het is gewoon tof,grappig,… Tot je er een overdosis van krijgt, en die fase hebben al enkele mensen bereikt. Zo ook de inwoners van Harlem, zij kunnen niet lachen met de internetversie van hún Harlem shake.

De originele shake werd in 1981 uitgevonden door Al B, iemand die in Harlem woonde, en werd mainstream sinds 2001. Toen gebruikte G.Dep. het dansje in zijn video van ‘Let’s get it’. Hier konden de inwoners van Harlem nog mee leven, maar nu… Ze vinden dat het totaal geen link heeft met de originele shake en ze voelen zich niet gerespecteerd. Ze voelen zich voor schut gezet, en dat de originele shake respect verdient.

Overal en door iedereen wordt de Harlem shake gedaan. In een zwembad, tijdens een nieuwsuitzending, op scholen, in parken,.. Manchester City, Urbanus, Tom Boonen zelfs de kleine zusjes van Kim Kardashian doen de Harlem Shake. En Youtube blijft maar internethits maken.

Gallon smashing, problemen in zicht.
Gallon smashing, problemen in zicht.

Gallon smashing, of expres op je gezicht gaan met bussen drank, is het zoveelste YouTube-kind. Grappig? Ieder zijn ding. Zelf zou ik het niet zien zitten om, expres dan nog wel, op mijn gezicht te gaan en in een plas met melk terecht te komen. Hoe gaan de supermarkten hierop reageren als er elke dag enkele gallon smash’ers langskomen. De kuisploeg zal zeker en vast niet zonder werk komen te zitten, een positief punt? Om nog maar te zwijgen over de stijging van het aantal hartaanvallen van het verschieten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s