Nieuwe wandelroute PEP-IN-GEN

29-07 pepingen kunst
Werk Wim Adriaenssens


Het Collectief PEP-IN-GEN heeft een nieuwe tentoonstelling: Taal&teken. Het is een wandelparcours door het Pajottenland langsheen hedendaagse beeldende kunst.

De beelden langsheen de route gaan over communicatie en alles wat ermee te maken heeft. Van runetekens tot lettertypes. De kunstenaars die meewerkten aan de tentoonstelling zijn oa. Wim en Ann Adriaenssens, Alain Biltereyst, Fatima Talbaui, Luk Wets, Bart Herremans,…

“Door mijn deelname aan Kunst In Het Dorp heb ik mensen van PEP-IN-GEN leren kennen en kwam de zin om te beeldhouwen naar boven.” vertelt Wim Adriaenssens “Het thema laat veel vrijheid en gaat terug tot de essentie van de beeldende kunst: een teken achterhalen om een verhaal te vertellen.” De zus van Wim, Ann, werkte ook mee aan de tentoonstelling. “We hebben afzonderlijk gewerkt, maar wel veel met elkaar gepraat over de werken.” Voor de tentoonstelling maakte Wim twee mannentorso’s. De ene doet moeite om zich te bevrijden uit de kleigrond en de andere wordt er in meegezongen wordt. “Er komt zo een cirkelvormige beweging en die doet denken aan de op- of neergang die het leven dikwijls maakt.”

De tentoonstellingen zijn op zondagen 18 en 25 augustus en 1 en 8 september van 14 tot 18 uur. Het vertrekpunt is Trop 16 in Pepingen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s